اما و اگرهای شتاب مرگبار فناوری ارتباطات/ نگرانی نسبت به امواج فایو جی

داتیکا: فن آوری ارتباطات روز به روز در حال گسترش است و هر روز اخبار تازه ای درباره پیشرفت جدید تکنولوژی روی خط رسانه های خبری می رود. این در حالی است که با پیشرفت تکنولوژی که صد در صد مزایای فراوانی در زندگی بشر دارد و ابزار راحتی انسان ها را فراهم می کند، مضرات آن هم مشخص می شود. هر چند که در دنیای امروز بشر ناچار به استفاده از تکنولوژی است با وجود همه مضراتش.

به گزارش داتیکا، به تازگی نیز بیش از ۲۳۰ دانشمند از ۴۰ کشور جهان با انتشار بیانیه‌ای نگرانی جدی خود را در مورد تبعات انسانی و زیست محیطی گسترش انتشار امواج الکترومغناطیسی با توسعه نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G اعلام کردند.

این در حالی است که ۵G را باید گامی نوین در حوزه تکنولوژی موبایل به حساب آورد که تجربه کاربران را از به‌کارگیری گوشی‌ها یا تبلت‌های هوشمند به منظور تبادل داده‌ها بهبود می‌بخشد و در دنیا مورد استقبال فراوان قرار گرفته است.

این تکنولوژی، با عرضه گسترده دربازار فن آوری، بهبود سرعت را برای کاربران تا اندازه‌ای به همراه خواهد داشت که پیش از این با عرضه شبکه‌های LTE یا همان  ۴G در مقایسه با شبکه‌های نسل سوم یا همان ۳G برای کاربران به همراه داشت.

۵G در کنار سرعت بالا، پوش گسترده‌تر و پایداری بیشتر را نیز به همراه خواهد داشت. شبکه نسل پنجم حتی در بسیاری از موارد جایگزین شبکه‌های وای‌فای خانگی خواهد شد. سرعت ۵G تا حدی است که به عنوان نمونه می شود یک فیلم هندی ۳ ساعته را در چند ثانیه دانلود کرد. ۵G تاخیر کم‌تر در ارتباطات صورت گرفته در بستر شبکه همراه را نیز به دنبال خواهد داشت.

این فن آوری که  بهره برداری آزمایشی آن از خرداد ماه سال ۹۸ در کشور ما نیز آغاز شده است اما امروز به گفته دانشمندان می تواند سلامت کاربران را در خطر قرار دهد.

ماجرا هم از این قرار است که به گزارش یورو نیوز، سازمان جهانی دانشمندان محقق در زمینه آثار سوء امواج الکترومغناطیسی در بیانیه‌ ای تاکید کرده‌اند که نتایج برخی تحقیقات علمی نشان داده که این امواج خطر ابتلا به سرطان، اختلالات عصبی، آسیب‌های ژنتیکی و ناباروری را افزایش و با کاهش قدرت حافظه، سطح یادگیری انسان را کاهش می‌دهد؛ همچنین شواهد در حال افزایشی نیز در مورد تبعات امواج الکترومغناطیسی بر زیست طبیعی گیاهان و حیوانات وجود دارد.

در این بیانیه با استناد به نتایج اولیه تحقیقات برنامه ملی سم شناسی آمریکا (NTP)، آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) و آژانس سرطان سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تصریح شده که افزون بر آسیب‌های فیزیکی مورد اشاره، قرار گرفتن در مناطق تحت پوشش امواج الکترومغناطیسی موجب بروز مشکلات روانی از جمله افسردگی می‌شود.

دانشمندان امضاء کننده این بیانیه از اتحادیه اروپا خواسته‌اند ضمن موافقت با انجام یک تحقیق جامع و مستقل در مورد آثار امواج الکترومغناطیسی بر انسان و محیط‌ زیست فعلا توسعه نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G  را متوقف کنند.

آنها همچنین از اتحادیه اروپا خواسته‌اند تا قوانین لازم را برای جلوگیری از قرار گرفتن شهروندان به ویژه نوزادان، کودکان و زنان باردار در معرض امواج بالاتر از حد استاندارد، تدوین، تصویب و اجرایی کند. در همین حال امضاء کنندگان این بیانیه خواستار اطلاع رسانی اتحادیه اروپا در مورد تبعات قرار گرفتن شهروندان در معرض امواج مستمر و شدید الکترومغناطیسی شدند.

در ایران نیز همانطور که گفته شد، در حال حاضر نسل پنجم شبکه تلفن همراه که از آن به اختصار با عنوان ۵G یاد می‌شود توسط برترین اپراتورهای تلفن همراه و حتی شرکت‌های فعال در حوزه تکنولوژی، در فاز آزمایش و بررسی قرار گرفته است و بنا براعلام وزارت ارتباطات  این فن آوری به زودی در اختیار کاربران قرار می گیرد.

این در حالی است که احتمال سرطان زا بودن این فن آوری با توجه به آلودگی هوای کلان شهرها در ایران و پارازیت هایی که هنوز هیچ نهادی مسوولیت آنها را نپذیرفته ، می تواند تهدیدی جدی برای جان مردم باشد. در هر حال نمی توان از تکنولوژی عقب ماند و باید منتظر روزهای آینده بود و دید تحقیقات در این خصوص به کجا می انجامد.

برچسب‌ها :

مطالب مرتبط

آخرین مطالب : اخبار،راهبرد،فناوری ارتباطات

آخرین اخبار

فهرست
خروج از نسخه موبایل