زبانشناسی به نام امیلی بِندِر نگران از میان رفتن مرزها میان انسانها و رباتهاست
به گزارش داتیکا-اخیراً مسابقهای میان چت جیپیتی و رقبای آن در گرفته است که کدام هوش مصنوعی میتواند بیشتر «مثل انسانها» حرف بزند. این مسابقه نقش زبانشناسان در تحقیقات مربوط به هوش مصنوعی را به اوج خود رسانده است. اما امیلی بِندِر، یکی از شاخصترین زبانشناسان رایانشی جهان، برخلاف تقریباً همۀ همکارانش، میخواهد یکتنه در مقابل این چشماندازِ تکنولوژیکِ تریلیون دلاری بایستد. سؤالات او گزنده و دردسرسازند: چرا باید رباتها مثل انسانها حرف بزنند؟ چه فایدهای در مغشوشکردن مرز میان انسان و ربات وجود دارد؟
الیزابت ویل، نیویورک مگزین— کسی از شنیدن «دیدی؟ بهت گفته بودم!» خوشش نمیآید. اما قبل از اینکه بینگ مایکروسافت بخواهد نامههای عاشقانۀ عجیبوغریب سر هم کند، قبل از اینکه ربات گالاکتیکا مهملات نژادپرستانه ببافد، قبل از اینکه چتجیپیتی چنان مقالههای دانشگاهی قابلقبولی بنویسد که بعضی اساتید دانشگاه بگویند «گور باباش! دیگه برگه تصحیح نمیکنم!»، و قبل از اینکه خبرنگاران حوزۀ فناوری بخواهند ادعایشان را دربارۀ اینکه هوش مصنوعی آیندۀ جستوجو و نیز شاید آیندۀ همه چیز است پس بگیرند، امیلی ام. بِندِر با همکارش مقالۀ «اختاپوس» را نوشته بود.
بِندِر زبانشناس رایانشی در دانشگاه واشنگتن است. او مقالۀ «اختاپوس» را در سال ۲۰۲۰ با همکارش، الکساندر کولر، که او هم زبانشناس رایانشی است، منتشر کرد. هدف از نوشتن این مقاله نشاندادن تواناییها و ناتوانیهای مدلهای زبانی گسترده یا ال.ال.ام ها -تکنولوژی پشتیبان رباتهایی مثل چتجیپیتی- بود.
متن کامل مقاله را در لیک زیر بخوانید:
شما طوطی نيستيد، چتجیپیتی هم انسان نيست (tarjomaan.com)