نابودی کرونا با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات

داتیکا: دنیا امروز درگیر موجود کوچکی است که میزبان انسانی می یابد و جان می گیرد. ویروس کرونا این روزها به معضلی جهانی تبدیل شده و در آسیا، اروپا و آمریکا قربانی می گیرد. ماجرا آنقدر جدی است که حالا فن آوری اطلاعات هم علاوه بر تیم های پزشکی و کادر درمانی، دست به کار شده تا راهی برای حلوگیری از بیشتر همه گیر شدن این ویروس بیابد.همین چند روز پیش بود که فرانسه توسعه برنامه‌ای با نام StopCovid  را آغاز کرد. کارکرد این برنامه به گونه ای است که وقتی یک انسان سالم به فرد مبتلا به کرونا نزدیک شود به او هشدار می دهد. نمونه اولیه این اپلیکیشن ۳ تا ۶ هفته دیگر عرضه خواهد شد.

به گارش داتیکا، هر چند این برنامه ردیابی ممکن است حریم خصوصی کاربران را تهدید کند اما مورد استقبال محققان قرار گرفته است. حالا نیز اپل و گوگل به تازگی اعلام کرده‌اند با همکاری یکدیگر در حال توسعه یک تکنولوژی بلوثوتی برای ردیابی کووید-۱۹ توسط دولت‌ها و آژانس‌های سلامت هستند.

راه حل مدنظر این دو شرکت شامل رابط برنامه نویسی نرم افزار API) و پشتیبانی در سطح سیستم عامل از قابلیت کمک به فعال سازی ردیابی تماس Contact Tracing  ) می‌شود. ردیابی تماس یکی از روش‌ها برای کنترل شیوع بیماری‌های همه‌گیر در جامعه است. در این روش افرادی که با بیمار ارتباط داشته‌اند، شناسایی و اطلاعات آن‌ها جمع آوری می‌شود و سپس مورد آزمایش و درمان قرار می‌گیرند تا شیوع بیماری کاهش پیدا کند.

در توضیح این برنامه این دو شرکت به صورت مشترک بیانیه‌ای به شرح زیر منتشر کرده‌اند:

«همه ما در اپل و گوگل باور داریم که تا به امروز لحظه مهم دیگری برای همکاری با یکدیگر جهت رفع یکی از مهم‌ترین مشکلات در جهان، وجود نداشته است. ما با همکاری نزدیک توسعه‌دهندگان، دولت‌ها و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشت عمومی، امیدواریم با استفاده از قدرت فناوری به کشورهای سراسر جهان برای کاهش شیوع ویروس کرونا و بازگشت آن‌ها به زندگی عادی، کمک کنیم.»

به گفته گوگل و اپل، این ابزارها در دو مرحله در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. ابتدا ماه آینده آن‌ها API که امکان همکاری میان دستگاه‌های اندرویدی و iOS را در زمان استفاده از اپلیکیشن‌ها بهداشت عمومی فراهم می‌کند، عرضه خواهند کرد.

در مرحله بعدی، اپل و گوگل قصد دارند برای استفاده گسترده‌تر، قابلیت ردیابی تماس مبتنی بر بلوتوث را به سیستم عامل‌های خود اضافه کنند. به گفته این دو شرکت، پشتیبانی در سطح سیستم عامل امکان مشارکت افراد بیشتری را فراهم می‌کند و همچنین ارتباط با اپلیکیشن‌های مورد استفاده توسط سازمان‌های بهداشت دولتی را افزایش می‌دهد.

به این ترتیب، شرکت های بزرگ آی تی سی هم دست به کار شدند تا شاید قدمی در کمک به این بحران جهانی بردارند. بحرانی که اقتصاد دنیا را فلج کرده و مردم بسیاری را خانه نشین.

برچسب‌ها : ،،،

مطالب مرتبط

رونمایی گوگل از جما

گوگل یک مدل هوش مصنوعی متن‌باز به نام جما (Gemma) منتشر کرده است که می‌گوید با استفاده…

حقایقی جالب در مورد اینترنت

داتیکا-برنرز لی، دانشمند حوزه کامپیوتر در آزمایشگاه فیزیک ذرات ژنو سوئیس، تلاش می‌کرد راهی آسان برای دانشمندان…
آخرین مطالب : اخبار،خبر ویژه،لبه دانش

آخرین اخبار

فهرست
خروج از نسخه موبایل