نوستالژی تلفنی در اتحادیه اروپا/ باطری های قدیمی کجایید؟!

داتیکا: اولین گوشی های تلفن همراه این روزها به نوستالژی برای کاربران تلفن همراه تبدیل شده اند. از ۱۱۰۰  و ۶۶۰۰ نوکیا گرفته تا اولین نسل گوشی های صفحه رنگی ال جی و سامسونگ، همه و همه خاطرات گذشته را تداعی می کنند. حالا  اما انواع و اقسام گوشی های هوشمند با کارایی فراوان و دوربین های قوی در بازار موجودند. گوشی هایی که شرکت های سازنده آنها هر کدام با ایجاد فن آوری های جدید و ابتکارات تازه باعث شگفتی کاربران و البته زیاد شدن خریدار می شوند. این گوشی های هوشمند با همه مزایای خود اما یک ایراد بزرگ دارند که البته به نفع شرکت های سازنده و به ضرر کاربران است.

به گزارش داتیکا، اگر به خاطر داشته باشید، در تلفن های همراه قدیمی به آسانی باطری از بدنه جدا می شد و به راحتی قابل تعویض بود. در صورت به اصطلاح هنگ تلفن همراه هم می شد با درآوردن باطری مساله را حل کرد. در گوشی های جدید و آخرین مدل امروز اما این امکان وجود ندارد و برای حل مشکل هنگ گوشی ها هم باید از کلیدهای میانبر استفاده کرد که در هر گوشی متفاوت است. این مساله با وجود استفاده مکرر از تلفن همراه و اینترنت همراه، طول عمر گوشی ها را پایین می آورد و در بسیاری از موارد کاربر ترجیح می دهد به جای دادن هزینه کلان و مراجعه به تعمیرگاه ها برای تعویض باطری ، یک گوشی نو تهیه کند  و این یعنی نفع برای فروشنده و سازنده.

حالا اما این مساله علاوه بر کاربران، صدای اعتراض محیط زیستی ها را هم  بلند کرده است چرا که آنها معتقدند این امر باعث تولید بیشتر زباله های فلزی می شود.

ماجرا اما از این قرار است که به تازگی خبر رسیده، اتحادیه اروپا در حال بررسی طرحی است که تولید کنندگان تلفن هوشمند را برای تعویض آسان باتری محصولاتشان تحت فشار می گذارد.

بر اساس گزارش اخیر روزنامه هلندی FD، اتحادیه اروپا می خواهد تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی را وادار کند تا تعویض باتری در محصولاتشان را آسان‌تر کنند. سازگاری با محیط زیست، هسته اصلی این طرح پیشنهادی است؛ چرا که کاربران می توانند با تعویض باتری گوشی خود، مدت زمانی طولانی‌تری از آن استفاده کنند که به تولید زباله الکترونیکی کمتر منتهی می شود.

پیش نویس طرح مورد بحث که به تازگی به دست روزنامه FD رسیده، نشان می دهد «فرانس تیمرمن» (Frans Timmermans) نایب رئیس «توافق سبز» در کمیسیون اروپا، اواسط ماه آینده میلادی این طرح را پیشنهاد خواهد کرد.

طبق گزارشات، اتحادیه اروپا تغییراتی جرئی در این طرح داده که شرکت ها را به بازیافت محصولات بیشتر، استفاده مجدد از مواد خام و سازگاری بیشتر تولیدات با محیط زیست وادار می کند.

طبق طرح پیشنهادی جدید، مسئولیت کاهش زباله های الکترونیکی بر دوش تولیدکنندگان است و آنها باید از اینکه محصولاتشان تعمیرپذیری بالایی دارند، اطمینان حاصل کنند. سازندگان همچنین باید قطعات یدکی را به طور فراوان در اختیار عموم قرار دهند تا شرکت های تعمیر کننده نیز سود ببرند. «تیمرمن» همچنین طرح ممنوعیت نابود سازی محصولات فروخته نشده در تمام کشورهای اروپایی را پیشنهاد داده که شرکت ها را به استفاده دوباره از مواد خام و کاهش صادرات زباله به کشورهای دیگر تشویق می کند.

به این تریتب به نظر می رسد، اتحادیه اروپا به منظور تشویق کمپانی ها به بازیافت محصولات و استفاده مجدد از لوازم الکترونیکی قدیمی، قصد دارد گوشی ها، تبلت ها و شارژرهای قدیمی را جمع آوری کند. بر اساس اخبار البته، این اتحادیه همچنین می خواهد با تمرکز بیشتر بر بازیافت مواد به کار رفته در بسته بندی محصولات، استفاده از میکروپلاستیک ها در محصولات و بسته بندی آنها را محدود کند.

پیش از این هم در اواسط بهمن ماه اتحادیه اروپا خواستار عرضه همه موبایل ها با درگاه USB-C شده بود. باید منظر ماند و دید این فشارها در آینده چقدر موثر واهد بود و چقدر روی نسل آینده گوشی های هوشمند تغییرات ایجاد می کند.

 

برچسب‌ها : ،

مطالب مرتبط

آخرین مطالب : اخبار،خبر ویژه،موبایل و تبلت

آخرین اخبار

فهرست
خروج از نسخه موبایل