هند فضاپیمای نخستین مأموریت خورشیدی خود را با موفقیت پرتاب کرد

هند تنها 10 روز پس از فرود موفق روی قطب جنوب ماه، با موفقیت اولین فضاپیمای رصد فضایی خورشید خود را پرتاب کرد. این مأموریت با نام Aditya-L1 می‌خواهد خورشید و اثر آن بر محیط پیرامون زمین و دیگر سیارات را بررسی کند.

به گزارش داتیکا به نقل از دیجیاتو، فضاپیمای Aditya-L1 امروز صبح ساعت 11:50 به وقت محلی سوار بر راکت PSLV-XL هند از مرکز فضایی «ساتیش داوان» از جنوب این کشور پرتاب شد. این فضاپیما با طی مسافتی 1.5 میلیون کیلومتر در حدود 125 روز دیگر (معادل بالغ بر چهار ماه) به مقصد خود در یکی از نقاط لاگرانژی میان زمین و خورشید می‌رسد.

البته فضاپیمای Aditya-L1 ابتدا به‌ مدت 16 روز در مدار زمین باقی می‌ماند و پنج مانور را پشت‌سر می‌گذارد تا سرعت لازم برای حرکت به‌سمت مقصد اصلی خود را پیدا کند. در ادامه در روز 110 مأموریت، فضاپیمای هند مانور ورود به مدار نقطه لاگرانژی L1 را انجام می‌دهد.

مأموریت Aditya-L1 هند برای بررسی خورشید چه اجزایی دارد؟
سازمان فضایی هند (ISRO) هفت قطعه یا محموله را روی Aditya-L1 نصب کرده است. از این میان، چهار محموله به‌عنوان حسگر و سه محموله به‌عنوان آزمایشگاه محلی عمل می‌کنند. ازجمله تجهیزات این مأموریت می‌توان به تاج‌نگار خورشیدی، وسیله‌ای برای تصویربرداری فرابنفش از خورشید، یک طیف‌سنج پرتو ایکس، تحلیل‌گر ذرات طوفان‌های خورشیدی، تحلیل‌گر پلاسما و مغناطیس‌سنج سه‌محوره دیجیتال با رزولوشن بالا اشاره کرد.

ابزارهای این مأموریت سه بخش اساسی خورشید را بررسی می‌کنند: فوتوسفر، کروموسفر و تاج خورشید. سه آزمایشگاه موجود در این فضاپیما نیز برای بررسی محیط نقطه لاگرانژی L1 استفاده می‌شوند.

گفتنی است که سازمان فضایی اروپا (ESA) در مأموریت Aditya-L1 به ISRO کمک خواهد کرد. این سازمان در بیانیه‌ای اعلام کرده است که درزمینه ردیابی، ارسال فرمان‌ها و دریافت اطلاعات به کمک همتایان هندی خود می‌رود تا در انجام این مأموریت به آن‌ها یاری برساند.

اروپایی‌ها با ماهواره‌های بزرگی که ازجمله در استرالیا، اسپانیا و آرژانتین دارند، بیش از هر چیز به ISRO کمک می‌کنند تا ارتباط خود را با Aditya-L1 حفظ کند.

 

مطالب مرتبط

آخرین مطالب : اخبار عمومی،لبه دانش

آخرین اخبار

فهرست