دکتر محمدشهرام معین از تلاش پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا گفت.
به گزارش داتیکا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر محمدشهرام معین در خصوص نقش فناوری اطلاعات در شیوع ویروس کرونا گفت: ماهیت فناوری اطلاعات، تبادل و پردازش اطلاعات است و اکنون که با مشکل شیوع ویروس کرونا مواجه هستیم، میتوانیم بر اساس مراحل مختلف قبل، حین و بعد از بیماری، خدماتی را در بستر فناوری اطلاعات ارائه کنیم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال برای دوران قبل از بیماری میتوان اقداماتی را برای تشخیص آن به کار گرفت و از طریق هوش مصنوعی و با پردازش تصویر و صوت به تشخیص علائم کمک کرد. استفاده از دوربینهای حرارتی در اماکن مختلف هم یکی دیگر از این خدمات است.
معین افزود: همچنین برای مرحله شیوع بیماری میتوان اپلیکیشن جابجایی افراد یا نقشه مکانی و اطلاعات برخط در خصوص توزیع مکانی الزامات بهداشت درمانی کرونا ایجاد کرد تا یک فرد بتواند از محلهای توزیع امکانات و تجهیزات مورد نیاز خود اطلاع یابد. سیستمهای پیگیری افراد نیازمند توجه هم یکی دیگر از این خدمات است که یک اپراتور هوشمند به صورت اتوماتیک اطلاعات وضعیت بیماران یا افراد مشکوک به بیماری از ایشان پرسیده و در قالب مناسب، ثبت و به مراکز درمانی ارسال میکند.
رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ICT، خاطرنشان کرد: در کنار این خدمات، سیستمهایی را میتوان پیاده سازی کرد که به صورت هوشمند به سوالات افراد در خصوص بیماری و حواشی آن پاسخ میدهد.
معین در ادامه به خدماتی که فناوری اطلاعات میتواند در اختیار سازمانهای دولتی و تصمیم گیرنده ارائه دهد، اشاره و اظهار کرد: سازمانهای دولتی که اقدامات مقابله با کرونا را انجام میدهند مانند ستاد ملی مقابله با کرونا، به اطلاعات تجمیع و تحلیل شده نیاز دارند. ما با طراحی سامانهای متمرکز و با دریافت و تحلیل دادهها و کلان دادههای مشخص مانند حوزههای درمان، بهداشت، آموزش و اقتصاد که تاثیرگذار و تاثیرپذیر هستند، میتوانیم پیشنهاداتی را به برنامه ریزان و سیاست گذاران ارائه بدهیم.
وی با اشاره به نقش فناوری اطلاعات در عملکرد رسانهها نیز گفت: برخورداری از یک سامانه مشخص در بستر فناوری اطلاعات با موضوع تحلیل رسانه ای، میتواند روند حرکت رسانه ها، سیاست گذاری و نوع محتوای آنها را تعیین و تحلیل کند.
معین گفت: همچنین میتوان سیستمی جامع از اطلاعات به منظور پیشگیری در دوره پساکرونا ایجاد کرد و از اطلاعات به دست آمده در راستای سیاست گذاریهای بعدی استفاده کرد.
رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ICT در خصوص اقدامات پژوهشکده متبوعش در همین زمینه گفت: ما در پاسخ به استعلامی که از سوی وزارت ارتباطات و در اصل از سوی وزارت بهداشت آمده بود، اعلام کردیم آمادگی فعالیت در زمینه ایجاد و اجرای سامانههای فوق را داریم.
وی افزود: با توجه به ارتباط و تعاملی که با شرکتهای دانش بنیان و دانشگاههای مطرح کشور داریم، میتوانیم تعریف، تحویل گیری، نظارت و مدیریت عملیات پروژههای مربوط به این سامانهها را عملیاتی کنیم. بخشی از اقدامات هم به صورت داوطلبانه صورت میگیرد که پژوهشکده هم از این قاعده مستثنی نبوده و تهیه گزارشهای پژوهشی فناورانه در این زمینه، بخشی از این اقدامات است که در در جریان میباشد.
معین به تاثیر شیوع ویروس کرونا در روند کار پژوهشکده فناوری اطلاعات اشاره و عنوان کرد: ما تا حد ممکن توانستیم با استفاده از تعاملات و ارتباطات از راه دور و شبکههای اجتماعی داخلی، کارها و پروژهها را جلو ببریم. ناگفته نماند که به علت افزایش استفاده از فناوریهای نوین اطلاعاتی و ارتباطی، حجم کارها بعضا در دوران شیوع ویروس کرونا افزایش هم یافته است و این مساله را نمیتوان نادیده گرفت.
این مقام مسئول در پایان اظهارات خود یادآور شد: پروژههایی متعددی در دستور کار پژوهشکده فناوری اطلاعات است، اما پروژههای اصلی که در حال حاضر در حال تکمیل آن هستیم و در کنار سایر پژوهشکدههای پژوهشگاه روی آن متمرکز شده ایم، در قالب طرح نسل پنجم ارتباطات است.