جای خالی برخی استارتاپ ها در ایران/ استارتاپ ایده سخت می‌خواهد؟

استارتاپ ها اغلب در ایران فقط در چند حوزه مانند حمل‌ونقل و فروش اینترنتی توسعه یافته‌اند، در حالی که حوزه‌ها و ایده‌های بسیاری وجود دارند که برای راه‌اندازی یک استارتاپ مناسب هستند.

به گزارش داتیکا به نقل از تجارت‌نیوز، با وجود اینکه در سراسر جهان استارتاپ ها در همه حوزه‌ها فعالیت می‌کنند و زندگی را برای شهروندان تاحدود زیادی آسان‌ کرده‌اند، اما در ایران جای آن‌ها خالی است.

استارتاپ ها امروزه نقش به‌سزایی در دنیا ایفا می‌کنند. چراکه این شرکت‌ها با خدمات نوین و خلاق توانسته‌اند بسیاری از نیازهای جامعه را رفع و فعالیت‌های روزمره را تسهیل کنند.

در این میان، استارتاپ‌های فراوانی در ایران نیز شکل گرفتند، اما استارتاپ‌های بزرگ و موفقی در دیگر نقاط جهان فعالیت می‌کنند که جای‌شان در میان استارتاپ‌های ایرانی خالی است. چه بسا اگر یکی از این استارتاپ‌ها در ایران نیز وجود داشته‌باشد، بسیاری از نیاز‌های افراد جامعه برطرف خواهد شد.

کاهش شلوغی بانک‌ها با استارتاپ ها
هنگامی که مشتریان برای پاسخ سوال‌های جزئی خود به بانک مراجعه می‌کنند یا تماس می‌گیرند؛ هم موجب شلوغی بیشتر می‌شوند و هم وقت خود را هدر می‌دهند.

راه‌اندازی یک استارتاپ که بتواند به سوالات مشتریان هر بانک پاسخ دهد، می‌تواند کمک خوبی به شهروندان کند. به‌عنوان مثال اپلیکیشنی در اروپا به‌نام فین وجود دارد که می‌تواند قابلیت چت با پشتیبانی تمامی بانک‌ها را برای مشتری فراهم کند.

استارتاپی که سفر را راحت‌ می‌کند
استارتاپ‌های فراوانی در زمینه سفر در ایران وجود دارند که به مسافران برای تهیه بلیت و یافتن مکان اقامت کمک می‌کنند. اما استارتاپ متفاوت‌تری در زمینه سفر در دانمارک فعالیت می‌کند.

در هر کجای جهان مسافران با خیال راحت هر چیزی که در طول سفر به آن نیاز ندارند را می‌توانند به انبارهای این استارتاپ بسپارند. مزیت این اپلیکشن این است که نسبت به قیمت اصلی این انبارها قیمت کمتری به مشتری پیشنهاد می‌دهد و از لحاظ اقتصادی هم به صرفه‌تر است.

با افزایش هزینه اقامت در هتل‌ها و مسافرخانه‌ها بسیاری از ایرانی‌ها کمتر از سال‌های گذشته به مسافرت می‌روند. به نظر می‌رسد در کشور ما نیز به چنین استارتاپی نیاز است تا مسافرت را برای افراد راحت‌تر کند.

کاهش ضایعات مواد غذایی؛ ایده‌ای برای نجات زمین
افزایش جمعیت جهان و رستوران باعث شده که ضایعات فراوانی در سطح شهرها پخش شود. بنابراین ایجاد یک استارتاپ با تمرکز بر کاهش ضایعات مواد غذایی با ایده‌های نو نه تنها می‌تواند سود خوبی را به ارمغان بیاورد، بلکه به طور مثبتی سیستم غذایی را تغییر داده و به صرفه‌جویی در پول فروشگاه‌های مواد غذایی و رستوران‌ها کمک می‌کند.

راه‌اندازی استارتاپ‌ برای غذاهای گیاهی
بازار غذاهای گیاهی مدتی است که در سراسر جهان در حال انفجار است و فروش غذاهای گیاهی در سال‌های اخیر دو برابر شده و حتی در ایالات متحده به 7.4 میلیارد دلار در سال 2021 رسیده است. ایجاد یک سوپرمارکت گیاهی یا ساختن نسخه‌های بدون گوشت غذاهای سنتی و فروش آنلاین آن‌‌ها می‌تواند بلیت موفقیت برای کارآفرینان علاقه‌مند باشد.

جای استارتاپ ها در صنعت ساختمان
بیشتر استارتاپ‌های ایرانی که اکنون در بخش مسکن فعالیت می‌کنند، خدمات ملکی ارائه می‌دهند و این در حالی است که امکان ایجاد کسب‌وکار نوپا در بخش‌های مختلف صنعت ساختمان وجود دارد و تنها نباید در یک بخش خدمات استارتاپی شکل بگیرد.

این در حالیست که فناوری در این حوزه نباید محدود به ارائه خدمات املاک و مشاوره خرید و فروش خانه باشد و متخصصان این حوزه می‌توانند به ارائه دستاوردهای تازه در زمینه ساخت مسکن به شیوه‌های مدرن بپردازند و حتی راهکارهایی برای کاهش هزینه ساخت و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین جهت کاهش مصرف انرژی در خانه و ارتقای سطح ایمنی و بالا بردن عمر مفید ساختمان و … ارائه کنند.

پیدا کردن ایده‌های استارتاپی آنقدر که باید سخت نیست، چراکه دنیا پر از مشکلاتی است که باید حل شوند و بسیاری از موفق‌ترین کسب‌وکارهای دنیا مشکلی را حل می‌کنند که اغلب مردم با آن روبه‌رو هستند.

البته در ایران فعالیت استارتاپ ها به چند حوزه مانند حمل‌ونقل و فروش اینترنتی کالا محدود شده‌اند. چون نبود حمایت‌های دولتی و سیاست‌گذاری‌های رگولاتوری‌ها به نحوی‌ست که بیشتر مانع توسعه کسب‌وکارها در دیگر حوزه است تا محرک رشد آن‌ها.

برچسب‌ها :

مطالب مرتبط

آخرین مطالب : اخبار عمومی،خبر ویژه،فناوری اطلاعات،کسب و کار

آخرین اخبار

فهرست
خروج از نسخه موبایل