مشخصات فنی تراشه گلکسی اس ۲۰ و گلکسی اس ۱۰ سامسونگ

تراشه گلکسی اس ۲۰ سامسونگ اسنپدراگون ۸۶۵ خواهد بود. به تازگی گوشه‌ای از مشخصات فنی و امتیازهای آن در بنچمارک‌ها فاش شده است. در این مطلب به مقایسه این تراشه با اسنپدراگون ۸۵۵ می‌پردازیم.

به گزارش داتیکا به نقل از گجت نیوز، بعد از این که مشخصات چیپست اسنپدراگون ۸۶۵ فاش شد، به اطلاعات بسیار خوبی درباره مغز متفکر پرچمداران اندرویدی سال ۲۰۲۰ دست پیدا کردیم. اطلاعات فنی تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ نشان می‌دهد پردازنده اصلی و گرافیکی این چیپست در مقایسه با اسنپدراگون ۸۵۵، که در پرچمدارانی همچون گلکسی اس ۱۰ و گلکسی اس ۱۰ پلاس به کار رفته، به ترتیب ۲۵ درصد و ۲۰ درصد بهبود پیدا کرده است. همانند سال‌های قبل انتظار داریم برای نسخه مخصوص آمریکا و چین، تراشه گلکسی اس ۲۰ سامسونگ به دست کوالکام ساخته شود.

تا پیش از سال ۲۰۱۹، نسخه اگزینوسی پرچمداران سامسونگ همواره از نسخه اسنپدراگون آن‌ها عملکرد بهتری داشت، اما سامسونگ در سال میلادی گذشته، مغلوب کوالکام شد. به نظر می‌رسد این اتفاق در سال جاری نیز رخ خواهد داد. کوالکام چندی پیش، همزمان با معرفی اسنپدراگون ۸۶۵ اعلام کرد از نسل دوم فرآیند طراحی و ساخت ۷ نانومتری شرکت TSMC در تولید چیپست پرچمدار جدیدش استفاده کرده است. گفتنی است استفاده از نسل دوم این فرآیند اجازه داد در تراشه اپل A13، مغز متفکر آیفون‌های سال ۲۰۱۹، نزدیک به ۸٫۵ میلیارد ترانزیستور به کار برود!

تراشه گلکسی اس ۲۰ عرضه شده در سایر کشورها (به جز آمریکا و چین) از اگزینوس ۹۹۰ قدرت می‌گیرد. یکی از نقاط قوت اصلی این چیپست در مقایسه با Snapdragon 865، یکپارچه شدن مودم موبایل ۵G با آن است، در حالی که برای افزودن قابلیت پشتیبانی از نسل پنجم شبکه موبایل به پرچمداران قدرت گرفته از بهترین تراشه کوالکام تا امروز، باید ماژول مودم X55 را به صورت جداگانه در کنار آن به کار برد. این کار، طراحی گوشی را دشوارتر کرده و ظرافت دستگاه را کاهش می‌دهد.

در سال گذشته، اختلاف بین نسخه اگزینوس و اسنپدراگون گلکسی اس ۱۰ و گلکسی اس ۱۰ پلاس فاحش‌ بود، چرا که تراشه ساخت دست کوالکام (اسنپدراگون ۸۵۵) ۷ نانومتری و تراشه اختصاصی سامسونگ (اگزینوس ۹۸۲۰) ۸ نانومتری بود. این مشکل با طراحی اولین تراشه ۷ نانومتری سامسونگ (اسنپدراگون ۹۸۲۵)، مغز متفکر گلکسی نوت ۱۰ و گلکسی نوت ۱۰ پلاس، از بین رفت.

کوالکام مدعی است پردازنده اصلی تراشه گلکسی اس ۲۰ با وجود داشتن فرکانس کاری مشابه با پردازنده اصلی اسنپدراگون ۸۵۵، نزدیک به ۲۵ درصد عملکرد بهتری خواهد داشت. دیگر قابلیت‌های چیپست اسنپدراگون ۸۶۵ را باید پشتیبانی از حالت چندگانه ۵G، پشتیبانی از سنسورهای دوربین با رزولوشن بسیار بالا و پشتیبانی از نمایشگرهای دارای نرخ تازه‌سازی ۱۴۴ هرتز دانست.

مقایسه تراشه گلکسی اس ۲۰ با چیپست‌های پرچمدار کنونی

در ادامه به مقایسه قدرتمندترین تراشه موبایل امروزی یعنی اسنپدراگون ۸۶۵، اسنپدراگون ۸۵۵، اگزینوس ۹۹۰ و اپل A13 می‌پردازیم. دو تراشه Snapdragon 865 و Exynos 990 هنوز در هیچ گوشی هوشمندی به کار نرفته‌اند.

Exynos 990 (Galaxy S20)
Exynos 865 (Galaxy S20)
Snapdragon 855+ Apple A13
فرآیند ساخت ۷nm+ EUV ۷nm (TSMC N7P) ۷nm (TSMC FF) ۷nm (TSMC N7P)
پردازنده اصلی ۲ هسته سفارشی M52 هسته Cortex-A76

۴ هسته Cortex-A55

۱ هسته Cortex-A77 با سرعت ۲٫۸۴ گیگاهرتز۳ هسته Cortex-A77 با سرعت ۲٫۴۲ گیگاهرتز

۴ هسته Cortex-A55 با سرعت ۱٫۸ گیگاهرتز

۱ هسته Kryo 485 Gold (سفارشی Cortex-A76) با سرعت ۲٫۹۶ گیگاهرتز۳ هسته Kryo 485 Gold با سرعت ۲٫۴۲ گیگاهرتز

۴ هسته Kryo 485 Silver (سفارشی Cortex-A55) با سرعت ۱٫۸۰ گیگاهرتز

۲ هسته Lightning با سرعت ۲٫۶۶ گیگاهرتز۴ هسته Thunder با سرعت ۱٫۷ گیگاهرتز
پردازشگر گرافیکی Mali-G77 MP11 Adreno 650 Adreno 640 سفارشی چهار هسته‌ای
مودم Exynos 5123
(Category 24)سرعت دانلود حداکثری ۷٫۳۵ گیگابیت بر ثانیه بر بستر ۵Gسرعت آپلود حداکثری ۴۲۲ مگابیت بر ثانیه
X55 5Gسرعت دانلود حداکثری ۷ گیگابیت بر ثانیه بر بستر ۵G

سرعت دانلود حداکثری ۲٫۵ گیگابیت بر ثانیه بر بستر LTE

Snapdragon X24 LTE (Category 20)سرعت دانلود حداکثری ۲ گیگابیت بر ثانیه بر بستر ۴G

سرعت آپلود حداکثری ۳۱۶ مگابیت بر ثانیه

امکان پشتیبانی از ۵G با افزودن مودم X50 5G در کنار آن

Intel XMM7660 (Category 19)سرعت دانلود حداکثری ۲ گیگابیت بر ثانیه

سرعت آپلود حداکثری ۲۲۵ مگابیت بر ثانیه

پردازنده کمکی هوش مصنوعی بله، دو هسته‌ای بله بله بله، هشت هسته‌ای
رمزنگاری ویدیو اچ دی آر ۴K با نرخ ۱۵۰ فریم بر ثانیهاچ دی آر ۸K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه اچ دی آر ۸K اچ دی آر ۱۰ پلاس ۴K اچ دی آر ۴K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه
سایر پشتیبانی از حافظه‌های UFS 3.0 با سرعت خواندن داده ۲٫۹ گیگابایت بر ثانیهپشتیبانی از رم‌های LPDDR5

پشتیبانی از سنسور دوربین موبایل تا سقف رزولوشن ۱۰۸ مگاپیکسل

پشتیبانی از نمایشگرهای با نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز

پشتیبانی از رم‌های LPDDR5 پشتیبانی از فیلم برداری بوکه در رزولوشن ۴Kقابلیت پخش محتواهای واقعیت مجازی (۳۶۰ VR) در رزولوشن ۸K

پشتیبانی از نویز کنسلینگ دائمی

پشتیبانی از سیستم جی پی اس دو فرکانسی

پشتیبانی از عکاسی محاسباتیپشتیبانی یادگیری ماشینی با توانایی پردازش ۱ تریلیون عملیات در هر ثانیه

بررسی امتیازهای بنچمارک کوالکام اسنپدراگون ۸۶۵

وب سایت Droidshout چندی پیش تصاویری مربوط به اولین سری تست تراشه گلکسی اس ۲۰ (نسخه آمریکا) را منتشر کرد. این وب سایت در ادامه به مقایسه چیپست پرچمدار سال ۲۰۲۰ سامسونگ با تراشه پرچمدار سری S این شرکت در سال ۲۰۱۹ پرداخت.

تصویر زیر نشان می‌دهد همانند ادعای کوالکام، پردازنده اصلی تراشه گلکسی اس ۲۰ سامسونگ با وجود داشتن فرکانس کاری یکسان در مقایسه با تراشه به کار رفته در نسخه آمریکا گلکسی اس ۱۰، عملکرد به مراتب بهتری در مقایسه با آن دارد. طبق انتظار از یک پرچمدار سال ۲۰۲۰، Galaxy S20 به ۱۲ گیگابایت رم مجهز خواهد شد.

تراشه گلکسی اس 20 تراشه گلکسی اس 20

با توجه به قدرت بسیار زیاد بهترین تراشه‌های موبایل امروز مثل اسنپدراگون ۸۵۵، بهبود ۲۵ درصدی عملکرد چیزی نیست که در عمل و حین کار با گوشی، حتی در زمان اجرای سنگین‌ترین بازی‌ها، محسوس باشد. به همین دلیل بیش از این بهبود، روی قابلیت‌های اضافی که به تراشه گلکسی اس ۲۰ افزوده شده‌اند تمرکز داریم. به عنوان نمونه باید به پشتیبانی از سنسورهای دوربین با رزولوشن‌های بسیار بالا اشاره کرد.

با در نظر گرفتن سنسورهای دوربین موبایل اخیر معرفی شده توسط سامسونگ و از طرفی پشتیبانی هر دو تراشه اگزینوس ۹۹۰ و اسنپدراگون ۸۶۵ از سنسور دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی، می‌توان رزولوشن دوربین اصلی گلکسی اس ۲۰ را نیز همین میزان پیش‌بینی کرد. به احتمال زیاد، سامسونگ تصمیم دارد از تراشه گلکسی اس ۲۰ حداکثر استفاده را داشته و به همین دلیل قابلیت فیلم برداری ۸K را در دوربین آن فراهم کند.

در مقایسه با بهبود ۲۵ درصدی عملکرد پردازنده اصلی، پشتیبانی از رم‌های DDR5 تاثیر بیشتری روی عملکرد کلی دستگاه خواهد داشت. در نهاید باید به پشتیبانی از نمایشگرهای دارای نرخ تازه‌سازی بالای ۱۰۰ هرتز اشاره کنیم که پنجره‌ای جدید به روی گوشی‌سازان در حوزه صفحه نمایش باز می‌کند.

 

منبع :phonearena

برچسب‌ها : ،،

مطالب مرتبط

آخرین مطالب : اخبار عمومی،موبایل و تبلت

آخرین اخبار

فهرست