نمایشگرهای هوشمندی که خود را ترمیم می کند

دانشمندان کره ای از روغن بذر کتان برای ترمیم نمایشگرهای شکسته گوشی های هوشمند استفاده کرده اند به طوری که نمایشگر می تواند خود را ترمیم کند.
به گزارش داتیکا به نقل از سیناپرس، افتادن و لیز خوردن گوشی های هوشمند و شکستن نمایشگرها و ترمیم یا تعویض آن برای کاربران بسیار پرهزینه تمام می شوند. شرکت های فناورانه تاکنون میلیون ها دلار برای تولید نمایشگرها و قاب های محافظ برای گوشی های هوشمند کرده اند اما موفق نشده اند راهی برای این مشکل بزرگ کاربران پیدا کنند.
به نقل از دیلی میل، محققان کره جنوبی معتقدند که طی یک پروژه تحقیقاتی، روغن بذر کتان را به صورت میکروکپسول در نمایشگر گوشی هوشمند جاسازی کرده اند که قادر است ترک های شکستگی ایجاد شده روی صفحه را ترمیم می کند. این فناوری تحول و پیشرفت بزرگی در دنیای گوشی و مانیتورهای هوشمند ایفا می کند.
محققان در تست های آزمایشگاهی اثبات کرده اند که وقتی یکپارچگی نمایشگر گوشی بر اثر ضربه و افتادن از بین رفته و می شکند، روغن بذر کتان از لابه لای صفحه آزاد شده و در شکاف های ایجاد شده قرار گرفته و سفت می شوند و به این ترتیب، ترک های ایجاد شده روی نمایشگر ار ترمیم می کنند.
این فرآیند، آسیب وارده به نمایشگر را جبران کرده و قادر است ۹۵ درصد تمام شکستگی ها را طی ۲۰ دقیقه از بین برده و ترمیم می کند. از روغن بذر کتان معمولا برای ترمیم چوب های کریکت و نگهداری آثار هنری استفاده می شود.به گزارش سیناپرس، این روغن فاقد هرگونه رنگی است و به راحتی قابل دسترس بوده و در درمای اتاق سفت می شود.
محققان بر این باورند که فرآیند سفت شدن روغت بذر کتان معمولا چند ساعت به طول می انجامد اما در درمای گرم تر و نور ماوراءبنفش تسریع می شود. در فرآیند ترمیم نمایشگر گوشی های هوشمند، لایه ای موسوم به غشای دو لایه پلیمری تشکیل می شود که درواقع، دو لایه به هم می چسبند تا یک ماده واحد تولید شود.
لایه بالایی همان کپسول های روغن بذر کتان و لایه زیرین ماده شیشه مانندی به نام CPI است که در گوشی ها، تبلت ها و دیگر گجت های دیجیتال استفاده می شود. CPI پلاستیک شفافی است که محکم و قابل انعطاف بوده و جریان برق را هدایت می کند و نه تنها در وسایل سرگمی بلکه در پنل های خورشیدی هم به کار می روند.
محققان ترکیب این دو لایه را تنها در شرایط آزمایشگاهی استفاده کرده اند اما امیدوارند که بتوانند روزی این فرآیند را در نمایشگرهای واقعی استفاده کنند.

برچسب‌ها :

مطالب مرتبط

آخرین مطالب : اخبار عمومی

آخرین اخبار

فهرست