آموزش بیش از ۲۰۰ افسر امنیت سایبری و دیجیتال برای سفارتخانهها
به گفته بلینکن وزارت امور خارجه ایالات متحده در هر کدام از این حوزهها اقداماتی انجام داده است. به باور این وزیر امور خارجه، ما باید به همه چیز دقت کنیم؛ سختافزار، نرمافزار، هنجارها، قوانین، استانداردهایی که این فناوریها توسط آنها استفاده میشوند. بلینکن علاوه بر راهاندازی یک دفتر کاملاً جدید فضای مجازی و سیاستهای دیجیتال که از نظر وی واحدهای بسیار سازندهای در وزارت امور خارجه هستند، بیش از ۲۰۰ افسر امنیت سایبری و دیجیتال را آموزش داده است. او گفت: «هر یک از سفارتخانههای ما در سراسر جهان حداقل یک نفر خواهد داشت که واقعاً به سیاستهای فناوری و دیجیتال مسلط است. هدف من این است که مطمئن شوم در کل دپارتمان سواد اولیه و حتی در نهایت تسلط بر مسائل فناوری وجود دارد.»
دریافت اولین قطعنامه هوش مصنوعی از سازمان ملل
بلینکن باور دارد که این تلاشها برای گرد هم آوردن کشورهاست. او بیان کرد: «البته در مواردی بهشدت با رقابت با دیگر کشورها هستیم. اگر نتوانیم قوانینی را تصویب کنیم که باعث بهبود شرایط شود، باید مطمئن شویم که از ارزشها و از منافع خود محافظت میکنیم. بهعنوانمثال، وقتی از پیشرفتهترین فناوریها مانند تراشهها صحبت میشود، میخواهیم مطمئن شویم که کشوری مانند چین قادر به دستیابی به این تراشهها نیست و آنها را مستقیماً وارد برنامه نظامی خود نمیکند. آنها در حال حاضر درگیر توسعه گسترده برنامه هستهای خود هستند.»
او افزود: «همچنین متأسفانه از فناوری برای سرکوب مردم، نظارت و سرکوب حقوق انسانی آنها استفاده میشود. ما میخواهیم مطمئن شویم که از فناوریهای ما برای این اقدامات استفاده نمیشود. ما میخواهیم اطمینان حاصل کنیم که از فناوری محافظت میکنیم. ما فناوری را عمیقاً بهعنوان منبع خوبی برای پیشرفت میبینیم. اما باید از بخشهای مختلف این اکوسیستم محافظت کنیم. ما باید زنجیرههای تأمینی داشته باشیم که نهتنها انعطافپذیر باشند، بلکه متنوع باشند؛ بنابراین برای هر بخش حیاتی فقط به یک مکان وابسته نیستیم.»
محیط اطلاعاتی جدید نیازمند پاسخهای نظاممند است
بلینکن یکی از بزرگترین تغییرات دنیای امروز را تغییر در محیط اطلاعاتی میداند. به گفته او تا سالهای قبل اصلیترین منابع اطلاعاتی روز شما واشنگتنپست یا والاستریت ژورنال بودند؛ اما اکنون در هر میلیثانیه اطلاعات جدیدی دریافت میکنیم. او تأکید کرد: «فشار برای پاسخ دادن، برای واکنش، بسیار شدیدتر است. این امر نیاز به داشتن نظم و انضباط را بیشتر کرده است. البته نه صرفاً واکنش نشان دادن و پاسخ دادن، بلکه وقت گذاشتن برای جمعآوری افکارتان، دور هم جمع شدن با سایر ذینفعان در مورد یک مشکل خاص و صرف وقت.»
تلاش برای همگرایی دولت و شرکتهای بزرگ فناوری
او در پایان در مورد نقش شرکتهای بزرگ فناوری و فعالان شناخته شده این حوزه مانند ایلان ماسک و نگرانی در مورد تأثیر برخی اقدامات آنها بر سیاست خارجی امریکا تشریح کرد: «پلتفرمها و شرکتهای فناوری تأثیر خارقالعادهای دارند. دوست داریم که این شرکتها و افراد مسئولانه عمل کنند. امیدوارم شاهد همکاری بین این شرکتها و دولتهای فدرال باشیم. البته در این راستا تلاشهای زیادی کردهایم. من بارها با رهبران شرکتهای مهم مختلف ملاقات کردهام تا در مورد اینکه آنها جهان را چگونه میبینند و ما چگونه آن را میبینیم صحبت کنم. بخش مهمی از این همکاری زمانی رخ میدهد که از ایجاد قوانین، هنجارها و استانداردهایی اطمینان حاصل کنیم که به استفاده بهتر از فناوری کمک میکنند. در دنیای ایدهآل، شرکتها و پلتفرمها خودشان کارهای زیادی را انجام خواهند داد. اما گاهی دولت مجبور به مداخله است و کارها پیچیدهتر میشوند.»
منبع: شرق