چین رکورد بالاترین سرعت جابه‌جایی اطلاعات با فناوری 6G را شکست

با وجود این که 5G هنوز در بسیاری از نقاط جهان راه‌اندازی نشده، چین کار روی نسل بعدی فناوری‌های ارتباطی موسوم به 6G را آغاز کرده است. محققان این کشور توانسته‌اند رکورد استریم 1 ترابایت داده از فاصله 1 کیلومتری را در 1 ثانیه به ثبت برسانند.

به گزارش داتیکا به نقل از دیجیاتو، گروهی از محققان دانشگاه سینگهوای چین به رهبری پروفسور «ژانگ چائو» به‌تازگی از ثبت این رکورد خبر داده‌اند. محققان با استفاده از امواج رادیویی فرکانس بالا که با نام امواج میلی‌متری گردابی شناخته می‌شوند، این رکورد را ثبت کردند. سرعت ثبت شده با این فناوری حدود 10 تا 20 برابر سرعت 5G است.

پژوهشگران این آزمایش را در یکی از مراکز مربوط به المپیک زمستانی پکن انجام دادند تا بتوانند به‌طور همزمان بیش از 10 هزار پخش زنده باکیفیت را استریم کنند. پروفسور چائو می‌گوید امواج میلی‌متری گردابی با همه فناوری‌های ارتباطی رادیویی که در طول صد سال گذشته استفاده شده‌اند، فرق می‌کند.

چین در 6G با امواج میلی‌متری گردابی کار می‌کند

فناوری‌های حاضر از امواج الکترومغناطیس دو بعدی استفاده می‌کنند که با بالا و پایین رفتن خود وضعیت اطلاعات را نشان می‌دهند. ولی امواج میلی‌متری گردابی سه بعدی هستند و شبیه حرکت دورانی یک گردباد عمل می‌کنند. این حرکات دورانی می‌تواند اطلاعات بیشتری را در بر گرفته و پهنای باند ارتباطات را افزایش دهند.

گروهی که روی این آزمایش در چین کار کرده، یک فرستنده خاص ساخته که به امواج اجازه می‌دهد برای حمل داده‌های اضافه در سه حالت بچرخند. از سوی دیگر، یک دستگاه گیرنده خاص هم طراحی شده که می‌تواند حجم بالایی از داده را در کسری از ثانیه رمزگشایی کند.

از فناوری 6G می‌توان برای بهبود سلاح‌ها و سامانه‌های دفاعی استفاده کرد. این آزمایش ثابت می‌کند که سلاح‌های فراصوت قادر خواهند بود تا از 6G برای شناسایی سوژه‌ها و ارتباطات خود استفاده کنند. در این گزارش گفته شده که راه‌اندازی تجاری 6G از سال 2030 در چین آغاز می‌شود، اما ارتش احتمالا زودتر به آن دسترسی پیدا خواهد کرد.

برچسب‌ها :

مطالب مرتبط

آخرین مطالب : اخبار عمومی،فناوری اطلاعات

آخرین اخبار

فهرست