گزارش وضعیت اینترنت اپراتورهای همراه اول و ایرانسل

ICTna.ir – سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با انتشار گزارش بررسی وضعیت اینترنت اپراتورهای همراه اول و ایرانسل در کشور براساس داده های سامانه های مدیریت شبکه اپراتور برای بازه زمانی زمستان 1400 و بهار 1401، از بهبود 8 درصدی متوسط سرعت سه ماهه شبکه فورجی ایرانسل و 18 درصدی شبکه همراه اول  و کاهش 12 درصدی سرعت تریجی همراه اول و افزایش 9 درصدی سرعت متوسط 3G ایرانسل خبرداد.

مصرف دیتای مشترکین همراه اول ۵ درصد و ایرانسل ۷ درصد افزایش یافت 

به گزارش داتیکا به نقل از آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، کل حجم مصرفي دیتای مشترکین در شبکه همراه اول در فصل زمستان ۱۴۰۰ برابر ۱۴۹۴۲۶۷ ترابایت بوده که در فصل بهار ۱۴۰۱ با حدود ۵ درصد افزایش به ۱۵۷۱۷۲۵ ترابایت رسیده است.

rep1.jpg

براین اساس حجم مصرفي ماهانه دیتا در شبکه همراه اول، به طور میانگین در فصل زمستان ۱۴۰۰ برابر ۴۹۸۰۸۹ ترابایت بوده که با حدود ۵ درصد افزایش در فصل بهار ۱۴۰۱ به ماهیانه ۵۲۳۹۰۸ ترابایت رسیده است.

این در حالی است که کل حجم مصرفی دیتا در شبکه ایرانسل در فصل زمستان گذشته ۱۳۴۲۱۳۸ ترابایت بوده که در فصل بهار ۱۴۰۱ با حدود ۷ درصد افزایش به ۱۴۳۳۸۸۶ رسیده است.
حجم مصرفي ماهانه دیتای مشترکین ایرانسل نیز به طور میانگین در فصل زمستان ۱۴۰۰ برابر ۴۴۷۳۷۹ ترابایت بوده که در بهار سال جاری با حدود ۷ درصد افزایش به ۴۷۷۹۶۲ ترابایت رسید.
rep3.jpg
کاهش ۱۲ درصدی سرعت تریجی و افزایش ۱۸ درصدی میانگین سرعت فورجی همراه اول
به گزارش خبرنگار آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) براساس این نتایج، سرعت اینترنت نسل سوم (تریجی) همراه اول در کل کشور در فصل زمستان ۱۴۰۰ از ۴.۷ مگابیت در ثانیه بعنوان متوسط سه ماهه، با ۱۲ درصد کاهش به ۴.۱ مگابیت در ثانیه در بهار ۱۴۰۰ رسید.
اما در مقابل، سرعت اینترنت نسل چهارم همراه اول (فورجی) در کل کشور در فصل زمستان ۱۴۰۰ از ۸.۲ مگابیت در ثانیه بعنوان سرعت متوسط سه ماهه، با ۱۸ درصد رشد به ۹.۷ مگابیت در ثانیه رسیده است.
rep2.png
همراه اول افزایش فرکانس نسل ۴ به میزان ۵ مگاهرتز، ارتقاء سخت افزار در حدود ۱۷۰۰ سایت، ارتقاء تکنولوژي در حدود ۱۲۰۰ سایت، افزایش پهناي باند بین الملل و کاهش سطح تداخلات رادیویي توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را از عوامل موثر بهبود سرعت شبکه فورجی خود دانسته است.
بهبود ۹ درصدی سرعت تریجی و ۸ درصدی سرعت فورجی ایرانسل
براساس این گزارش، سرعت اینترنت نسل سوم (تریجی) ایرانسل در کل کشور در فصل زمستان ۱۴۰۰ از ۲.۲ مگابیت برثانیه بعنوان متوسط سرعت سه ماهه، با حدود ۹ درصد افزایش به ۲.۴ مگابیت بر ثانیه در بهار ۱۴۰۰ رسیده است.
در مقابل، سرعت شبکه فورجی ایرانسل در کل کشور در فصل زمستان گذشته ۱۱.۴ مگابیت بر ثانیه بود که حالا متوسط این سرعت در بهار سال جاری، با حدود ۸ درصد بهبود به ۱۲.۳ مگابیت بر ثانیه رسیده است.
rep4.jpg
ایرانسل طراحي، نصب و راه اندازي لایه فرکانسي جدید ۲۳۰۰ براي ۶۹۷ سایت با ترافیک بالا، ارتقاي ۲۳۳۳ مورد در لایه جدید، بهینه سازي رادیوها در کلیه لایه ها، افزایش ظرفیت ترافیک بین الملل و کاهش سطح تداخلات رادیویي توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویي را از جمله دلایل و عوامل موثر بر روی این بهبودها دانسته است.
نتایج و جمع بندی های رگولاتوری
نرخ رشد ترافیک در هر دو اپراتور از ابتداي سال ددید با روند کاهشي روبرو بوده است که ميتواند به دلیل بازگشایي مدارس و کاهش ترافیک سامانه شاد باشد.
فرارسیدن ماه مبارک رمضان (از اواسط فروردین ماه تا اواسط اردیبهشت ماه) باعث کاهش مصرف اینترنت در اردیبهشت ماه بوده ولي با توجه به رایگان شدن برخي پلتفرمها و افزایش مصرف در ایام تعطیلات نوروز، شاهد روند کاهشي در حجم مصرفي ماهانه کابران در فروردین ماه نبوده ایم.
افزایش نسبي سرعت هر دو اپراتور در شهرهاي بزرگي نظیر مشهد، اصفهان و شیراز در فروردین ماه، نشان از تمهیدات اندیشیده شده توسط ایشان دارد که در این میان ایرانسل وضعیت بهتري را براي کاربران در بخش سرعت دسترسي رقم زده است. در سوي دیگر نیز همراه اول سهم بیشتری از کاربران را در دایره ارائه سرویس خود قرار داده است.
مهاجرت از نسل ۳ به ۴ ارتباطي در هر دو اپراتور در حال انجام بوده و این موضوع با سرعت بیشتري توسط شرکت ایرانسل در حال پیگیري است.
یکي از مهمترین عوامل کاهش کیفیت استفاده غیرمجاز از دستگاههاي تکرارکنندهاي است که در برخي ساختمانها مورد استفاده قرار گرفته و باعث بروز تداخل شدید و کاهش شدید کیفیت در محیط اطراف ساختمان ميگردد. هر دو اپراتور به همراه سازمان تنظیم مستمراً در خصوص جمع آوری این تجهیزات و برخورد با استفاده کنندگان تلاش مينمایند.
وابستگي تغییرات سرعت به تغییرات مصرف ترافیک در هر دو اپراتور نشان ميدهد وضعیت پایداري در شبکه هر دو اپراتور وجود نداشته و این شرایط نیاز به توسعه و ارتقاي شبکه را بیش از پیش به عنوان یک ضرورت نمایان ساخته است. از این رو، نصب و راه اندازي سایتهاي جدید در باند ۲۳۰۰ مگاهرتز ميتواند گام مهمي در جهت رسیدن به شرایط پایدارتر باشد که امید است هر دو اپراتور علي الخصوص همراه اول در این زمینه برنامه ریزي منسجم و مستمري داشته باشد.
برچسب‌ها : ،،

مطالب مرتبط

آخرین مطالب : اخبار عمومی،خبر ویژه،فناوری اطلاعات

آخرین اخبار

فهرست