جنجال تلگرام در آلمان/ تلاش برای جلوگیری از انتشار اخبار جعلی

“نیکلای و پاول دوروف” دو برادر روسی در سال 2013 تلگرام را راه انداختند. این دو برادر روسی از مخالفان ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هستند. دولت آلمان در حال بررسی ممنوعیت اپلیکشین پیام رسان تلگرام است. مقامات آلمان می‌گویند از این پیام رسان به کرات برای انتشار تئوری توطئه و محتواهای ضد واکسن استفاده شده است.

به گزارش داتیکا به نقل از عصرایران، این اپلیکیشن نقش کلیدی در هدایت مردم برای برگزاری خشن ترین اعتراضات علیه محدودیت های کرونایی داشته است.

نقش تلگرام در مخالفت با سیاست‌های کرونایی کشور آلمان از ابتدای همه گیری کووید 19 پر رنگ بود.

پارلمان آلمان از روز چهارشنبه بحث در باره واکسیناسیون اجباری را آغاز می‌کند و مقامات نگرانند که این روند موج دیگری از خشونت ها در این کشور را به راه بیاندازد.

با توجه به روند کاری پارلمان، سیاستمداران بار دیگر تمرکز خود را بر روی کنترل شدید تلگرام معطوف کرده اند.

“نانسی فایزر” وزیر کشور آلمان طرح‌هایی را برای اجرا در روز عید پاک ارائه داده که این اپلیکیشن را موظف می‌کند پیام‌های حاوی تهدید، نفرت پراکنی یا اطلاعات نادرست را حذف و نویسندگان آنها را شناسایی کند.

در صورت عدم همکاری تلگرام، دولت می‌تواند این سرویس را به صورت کامل در آلمان ممنوع و مسدود کند.

وزیر کشور آلمان به روزنامه “دی تسایت” گفت: اگر تلگرام از قوانین داخلی آلمان پیروی نکند و “همه گزینه های دیگر نیز شکست بخورند” ممکن است این اپلیکیشین در آلمان غیر فعال شود.

گروه های چت تلگرام ظرفیت 200 هزار عضو را دارد و توسط برخی از معترضان ضد واکسن برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات نادرست و تشویق خشونت علیه سیاستمداران استفاده شده است.

در ماه دسامبر سال گذشته میلادی (آذر 1400) پلیس آلمان پس از تهدید تلگرامی علیه رهبران شهر “درسدن” در شرق آاین کشور به گروه های مشکوک حمله و سلاح هایی را کشف و ضبط کرد.

در همان ماه گروهی از ضد واکسن های کرونا از تلگرام برای تجمع در خارج از خانه “پترا کوپینگ” وزیر بهداشت و سلامت ایالت “زاکسن” استفاده و با مشعل های روشن تظاهرات کردند.

یک پیام تلگرامی از مخالفان محدودیت‌های کرونایی خواسته تا آدرس خصوصی “نمایندگان پارلمان‌های محلی، سیاستمداران و شخصیت های آلمانی” را به اشتراک بگذراند تا امکان نابودی آنها میسر شود. این پیام در همان زمان که از سوی 25 هزار عضو تلگرامی مشاهده شد.

تلگرام راه جدید آلمانی ها برای تهدید و مخالفت با کرونا

در اوج بحران سال 2015 پناه جویان، گروهی به دلیل انتشار محتواها و تصاویر خشونت آمیز ضد مهاجرتی در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر با واکنش مقامات مواجه شدند. اکثر این افراد از طرفداران راست افراطی بودند و برخی از آنها دستگیر شدند.

آلمان با تصویب قانون جنجالی سال 2017 اعلام کرد که غول‌های بزرگ فناوری باید محتوای غیرقانونی را حذف و این مسئله را به پلیس مربوطه گزارش دهند.

دولت آلمان در حال بررسی ممنوعیت اپلیکشین پیام رسان تلگرام است. مقامات آلمان می‌گویند از این پیام رسان به کرات برای انتشار تئوری توطئه و محتواهای ضد واکسن استفاده شده است

دولت آلمان در اندیشه ممنوعیت تلگرام/ دلیل: انتشار اخبار جعلی و تهدید به مرگ

فیس بوک در سپتامبر گذشته میلادی (شهریور 1400) اعلام کرد که حساب‌ها، صفحات و مطالب مرتبط با دیدگاه ها و نظرات “کوئر دنکر” را حذف کرده است.

“کوئر دنکر” جنبشی است که به عنوان بزرگترین مخالف دولت آلمان برای مقابله با محدودیت های ویروس کرونا ظاهر شده است. این جنبش از حامیان ضد واکسن، نظریه پردازان تئوری توطئه و همچنین و اعضای راست افراطی “آلترناتیو آلمان” تشکیل شده است.

اما این اقدام آلمان معترضان و مخالفان را به سمت اپلیکیشن های دیگر سوق داد و تلگرام به عنوان اپلیکیشن منتخب ظاهر شد.

“سیمون رافائل” مدیر بخش دیجیتال بنیاد ضد نژادپرستی “آمادئو آنتونیو” گفت: “از آنجایی که پلتفرم های بزرگ مانند فیس بوک دیگر اجازه انتشار محتوای نژادپرستی، ضد یهودیت و مطالبی مانند انکار هلوکاست را نمی‌دهند، گروه های خواستار انتشار این مطالب به دنبال ابزار و راه های دیگر می‌روند.

رافائل گفت: “اینک محبوب‌ترین ابزار در آلمان تلگرام است”.

این کارشناس گفت: “فیسبوک دوست دارد حضورش در آلمان را حفظ کند و به همین خاطر تسلیم قوانین ملی شده است اما این موضوع درباره تلگرام صدق نمی‌کند”.

رافائل افزود: “تلگرام با مقامات دادگاه یا امنیتی همکاری نمی‌کند، حتی در موارد و موضوعات قابل مجازات و غیر قابل انکاری مانند “پورنوگرافی کودکان”. وی گفت: “در چنین مواردی دولت از تمام ظرفیت های خود برای اقدام مناسب استفاده می‌کند”.

به گزارش روزنامه “دی ولت” پلیس فدرال این کشور نیز در حال برنامه ریزی و ارسال درخواست برای حذف برخی از محتواها و اجرای آن است.

یکی از گزینه های دولت می‌تواند این باشد که گوگل و اپل را ملزم به حذف تلگرام از فروشگاه های اپلیکیشن کند. با این حال این روش روی کسانی که از قبل این برنامه را دانلود کرده اند تاثیر نمی گذارند.

از نگاهرافائل تنها راه این است که برنامه تلگرام به صورت کامل ممنوع شود.

در صورت اجرای این طرح، آلمان به اولین کشور غربی تبدیل می‌شود که تلگرام را ممنوع و غیر قانونی می‌کند.

“نیکلای و پاول دوروف” دو برادر روسی در سال 2013 تلگرام را راه انداختند. این دو برادر روسی از مخالفان ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هستند.

برلین تصمیم دارد تا در صورت لزوم، اپلیکشین پیام رسان تلگرام را به خاطر انتشار ضد واکسن، اخبار جعلی و تهدید به مرگ از سوی برخی از کاربران آلمانی آن، ممنوع و متوقف کند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

دولت آلمان در اندیشه ممنوعیت تلگرام/ دلیل: انتشار اخبار جعلی و تهدید به مرگ

خبرگزاری فرانسه نوشت: دفتر مرکزی تلگرام اینک در دبی و گروه مادر آن در جزایر ویرجین بریتانیا قرار دارد.

تلگرام از قبل در روسیه، چین و هند ممنوع شده یا به شدت تحت نظارت است.

اما اقدام علیه این اپلیکیشن می‌تواند باعث مخالفت بیشتر در آلمان شود.

“مارکوس رویتر” رونامه نگار دیجیتال می‌گوید چنین اقدام شدیدی “یک سینگنال بسیار بد” ارسال می‌کند.

برچسب‌ها :

مطالب مرتبط

آخرین مطالب : اخبار عمومی،فناوری اطلاعات

آخرین اخبار

فهرست