داتیکا- ویروس کرونا بسیار خطرناک بوده و تا به امروز قربانیان زیادی داشته است. شرکتهای فناوری در چین تصمیم به مبارزه با این ویروس گرفتهاند، اما آنها چگونه این کار را انجام میدهند؟
به گزارش داتیکا و به نقل از فارنت، پرجمعیتترین کشور جهان، چین در حال مبارزه با یکی از خطرناکترین و مهلکترین ویروسهای حال حاضر در دنیاست. تا به امروز ۴۱ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس، جان خود را از دست دادهاند. نزدیک به ۴۱ میلیون نفر قرنطینه شدهاند و همچنین سیستم حمل و نقل عمومی در ۱۳ شهر با محدودیت مواجه شده است.
شهر ووهان چین که محل اصلی انتشار ویروس کرونا محسوب میشود، با محدودیتهای شدیدی در زمینه سفر روبهرو است. تقریبا هیچ پروازی به این شهر صورت نمیگیرد و هیچ وسیله نقلیهای اجازه ورود و یا خروج از این شهر را ندارد. با وجود چنین مشکلاتی، شرکتهای چینی به کمک دولت چین آمدهاند.
اگر چه شیوع این ویروس باعث به تعویق افتادن برنامه برخی شرکتها از جمله هواوی شده اما شرکتهای بزرگ چینی مانند شیائومی، میزو، وی چت، Douyin (نسخه چینی تیک تاک) و حتی بایدو سعی دارند در زمینه مبارزه با این ویروس کشنده، به دولت چین کمک کنند. در ادامه نگاهی به فعالیتهای این شرکتها خواهیم داشت.
شیائومی
شیائومی ماسکهای N95، ماسکهای پزشکی و دماسنج به ارزش ۴۳٫۲ هزار دلار را به مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای همه گیر ووهان ارسال کرده است. شب گذشته اولین محموله از مرکزهای مختلف به این مقر ارسال و امشب در اختیار آن قرار میگیرد. شیائومی در حساب Weibo خود اعلام کرده وضعیت این ویروس در ووهان را تحت نظر دارد و به تخصیص منابع برای کمک به این شهر ادامه میدهد.
میزو
یکی دیگر از تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند، میزو نیز به کمک شهر ووهان آمده است. میزو اعلام کرده برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا، ۴۳٫۲ هزار دلار به این شهر اهدا کرده است.
هواوی
در حالی که هنوز خبری در رابطه با ارسال هدیه و یا کمکهای نقدی به این شهر توسط شرکت هواوی در اختیار رسانهها قرار نگرفته، این غول دنیای فناوری کنفرانس توسعهدهندگان خود، HDC.Cloud 2020 را به تعویق انداخته است. این کنفرانس قرار بود از ۲۲ تا ۲۳ بهمن ماه در شنزن برگزار شود اما حالا به تاریخ ۸ تا ۹ فروردین ماه منتقل شده است.
بر اساس پیشبینیها، این کنفرانس در شهر شنژن چین میشود. شنژن تنها ۱۰۰۰ کیلومتر با شهر ووهان فاصله دارد؛ بنابراین برگزاری آن میتواند باعث شیوع بیشتر ویروس کرونا شود. هواوی با ایجاد تاخیر در برگزاری این کنفرانس، به عدم انتشار گسترده این ویروس در سطح چین کمک کرده است.
فروشگاههای اینترنتی
بزرگترین فروشگاههای آنلاین در چین مانند Jd.com، Taoao و Suning اعلام کردهاند که قیمت وسایل بهداشتی مانند ماسکها را در پلتفرم خود ثابت نگه میدارند. از زمان انتشار خبر شیوع ویروس کرونا در شهر ووهان، قیمت این وسایل ثابت باقی مانده است. علاوه بر این موضوع، این فروشگاه قول تامین تعداد موردنیاز از آنها را دادهاند. فروشگاه Jd.com اعلام کرده ۱ میلیون ماسک و ۶۰ هزار لوازم پزشکی به شهر ووهان اهدا میکند.
شرکتهای فعال در حوزه سرگرمی
شبکه اجتماعی Douyin یا همان تیک تاک، با ایجاد یک صفحه اختصاصی، آخرین وضعیت مربوط به ویروس کرونا را به کاربران اطلاع میدهد. این شبکه اجتماعی افکت ویژهای با نام Jiayou Video Effect را درنظر گرفته که از کادر درمان و بیماران را برای مبارزه با ویروس کرونا حمایت میکند.
پلتفرمهای فروش آنلاین بلیت مانند Taopiapiao و Maoyan هزینههای مربوط به بلیتهای فروخته شده در فاصله ۲۲ ژانویه تا هفته اولیه فوریه در شهر ووهان را به کاربران برمیگردانند. علاوه بر این موضوع، تاریخ اکران شش فیلم پرفروش که قرار بود در این آخر هفته روی پرده سینما بروند، به تعویق افتاده است.
شرکتهای فعال در حوزه ارسال مواد غذایی
اپلیکیشنهای مطرح ارسال غذا در کشور چین مانند Meituan Dianping و Ele.me، اعلام کردهاند همانند سابق به سرویسدهی در شهر ووهان ادامه میدهند. این سرویسها اعلام کردهاند برای جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس، تمهیدات لازم مانند ماسک و دماسنج را برای رانندگان خود درنظر میگیرند. بر اساس گزارشها، این سرویسها ارسال مواد غذایی به بیمارستانها را متوقف کردهاند.
اپلیکیشنهای دیگر
محبوبترین پیام رسان در کشور چین یعنی وی چت، نقشه مخصوصی به نام Fever Clinic را راهاندازی کرده است. این نقشه به کاربران نشان میدهد برای چکاپ در ۱۴ شهر چین میتوانند به کجا مراجعه کنند. در این پلتفرم برخی شهرها مانند شانگهای و چنگدو دارای بیش از ۱۰۰ کلینیک هستند.
بایدو یک صفحه اختصاصی برای مبارزه با ذات الریه در اپلیکیشن خود در نظر گرفته که به صورت لحظهای اخبار مربوط به ویروس کرونا را به نمایش میگذارد. بایدو همچنین مانند ویچت دارای نقشه Fever Clinic است. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد نقشههای بایدو، نمایش میزان ترافیک خیابانها در محل زندگی کاربران به صورت لحظهای است. این موضوع باعث میشود افراد در خیابانهای شلوغ تردد نکنند.
کشوری مانند چین که فناوری نقش بزرگی در آن دارد، شرکتهای فعال در این حوزه میتوانند کمک زیادی به جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا کنند. با توجه به مرگ ۴۱ نفر در این کشور، دولت باید بیش از پیش شرایط را تحت کنترل خود داشته باشد.