به گزارش داتیکا، رئیس دفتر رئیس جمهوری با ارسال نامهای به قوه قضائیه نسبت به بخشنامه اخیر ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه به مراجع قضایی سراسر کشور که فعالیت در حوزه صوت و تصویر فراگیر فضای مجازی را تنها با مجوز صدا و سیما امکانپذیر دانسته بود واکنش نشان داد. در این نامه تاکید شده که: «اینگونه امور مرتبط با شورای عالی فضای مجازی است.»
به گزارش پیوست، بخشنامه اخیری که از سوی رئیس قوهقضائیه منتشر شده به استناد به نظریه تفسیری شورای نگهبان در تاریخ ۱۰ مهر ماه سال ۱۳۷۹ و همچنین ابلاغیه مقام رهبری خطاب به رئیس جمهوری در ۲۲ شهریور سال ۱۳۹۴ مبنی بر اینکه «مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و نظارت بر آن منحصرا بر عهده سازمان صدا و سیما است» بوده است. در بخشنامه ابراهیم رئیسی به مراجع قضایی سراسر کشور تاکید شده که هر گونه فعالیت در این زمینه بدون مجوز این سازمان غیر مجاز است.
پیش از این معاون تدوین مقررات و امور حقوقی سازمان تنظیم مقررات و صوت و تصویر فراگیر به پیوست اعلام کرده بود که طبق این ابلاغیه برای اجرای درست قوانین بالادستی که پیش از این موجود بودهاند فعالان حوزه صوت و تصویر فراگیر شامل سرویسهای VOD، اشتراک ویدئو، IPTV و غیره باید از این سازمان مجوزهای لازم خود را دریافت کنند. همچنین وحید فرهمند در این گفتوگو، طولانی شدن فرایند برای دریافت مجوز فعالان صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی از صدا و سیما را به فرایند شکلگیری ساترا و در نظر گرفتن ساختاری نیمه مستقل از صدا و سیما ارتباط داده بود.
همچنین همزمان با انتشار بخشنامه قوهقضاییه به مراجع قضایی کشور مبنی بر اینکه هرگونه فعالیت در زمینه صوت و تصویر فراگیر باید با مجوز صدا و سیما صورت گیرد، مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با ایرنا با اشاره به ابهامات مطرح شده در مورد صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، اعلام کرده بود که در این زمینه باید شورای عالی فضای مجازی وارد عمل شود. او ابراز امیدواری کرده بود: «توجه به فرمان رهبر معظم انقلاب هفدهم اسفند ۱۳۹۰ مبنی بر آنکه تمامی دستگاههای کشور موظف به همکاری همهجانبه با مرکز ملی فضای مجازی هستند، شورای عالی فضای مجازی هرچه زودتر تعریف و مصادیق روشن برای صوت و تصویر فراگیر ارایه کند. »